Stillingsopslag

Opret ansøgning

Hele landet

Sales Manager

Kan du sælge stålkonstruktioner til industrien?
Har du teknisk viden/forståelse for branchen?
Har du lyst til at udbrede dette til andre brancher og andre lande?

Så er du måske den salgschef vi søger!

Virksomheden
Vor kunde er en virksomhed der leverer en bred vifte af løsninger, produkter og ydelser til industri, offshore og kraftværkskunder. Virksomheden har hovedsæde i det midtjyske og er opbygget med flere afdelinger for de forskellige forretningsområder.
Til afdelingen, der producerer svejste stålkonstruktioner og stålprodukter til B2B markedet og har en omsætning på ca. 30 mio DKK, søger vi en Sales Manager, der kan øge afdelingens omsætning i en planlagt forretningsudvikling. Afdelingen har opnået en rentabel omsætning, stort set uden anden salgsindsats end udarbejdelse af tilbud, når kunden af sig selv har forespurgt. Der er nu tiltag om at øge omsætningen til ca. det dobbelte gennem en forøgelse af salgsindsatserne, ligesom der skal udvikles en strategi og struktur for dette arbejde.
Der satses på fremstilling af komplekse produkter med høje krav til kvalitet, styring og dokumentation. Man har flere samarbejdspartnere i Østeuropa, og kan derfor også byde konkurrencedygtigt ind på mere voluminøse opgaver, hvor kravene er mindre og prisfaktoren er mere betydende.

Stillingen
Med udgangspunkt i din bopæl, bliver du ansvarlig for opbygning og udførelse af afdelingens samlede B2B salgsaktiviteter, herunder:
• Identifikation af markedssegmenter og kunder.
• Planlægge, styre og gennemføre salgsindsatserne, herunder:
• Opsøgende salg.
• Indhentning af forespørgsler.
• Udarbejdelse af tilbud, herunder teknik og kommercielle forhold.
• Opfølgning og igangsætning.
• Udvikle salgsstrategier og implementere disse.
• Udarbejde budgetter og opfølgning på disse.
• Sikre dialog med kunderne.
• Holde fokus på kunder og deres behov, herunder analysere mulige nye afsætningsmuligheder.

I første omgang drejer det sig om at opbygge det danske marked, men efterfølgende kan der også blive tale om at udvide til nabolandene. Især Norge og Nordtyskland ser p.t. lovende ud.

Du arbejder ud fra din bopæl og tilbringer mest tid hos og med kunderne. Du vil naturligvis også have daglig kontakt med din kollegaer via moderne medier, ligesom personligt fremmøde på virksomheden vil forekomme.
Faglig profil
Vi tror du har en teknisk baggrund som ingeniør eller lignende med kommerciel erfaring fra salg til industrivirksomheder. Du forventes at have erfaring med salg/tilbud indenfor svejste stålkonstruktioner til industri, det være sig procesanlæg, energianlæg, offshore, byggeri eller lignende og gerne viden/forståelse for statik.
De senere år har du brugt din faglige baggrund i mere udadvendte funktioner, og du har nogle års erfaring med projekt- eller processalg til industrielle virksomheder. Du føler at du har tilstrækkelig strategisk viden til nu at sætte dig for bordenden og fastlægge virksomhedens salgsstrategi og salgsmål.

Personprofil
Som person har du en tilgang til tilværelsen som problemløser. Du har et åbent sind og spotter de kommercielle muligheder, du møder i dagligdagen.
Du er robust og yderst troværdig i din salgsstil. Du arbejder systematisk og struktureret og har lysten og viljen til også selv at arbejde med detaljerne.
Du har evnen til at begejstre andre men kan også arbejde meget selvstændigt uden at have din chef tæt på dig i hverdagen. Generelt er du proaktiv, positiv og resultatorienteret, og du har en vedholdenhed, der gør, at du har viljen til det lange, seje træk.
Gode kommunikationsevner er en absolut forudsætning for succes i denne stilling.

Denne stilling er i en virksomhed, hvor der aldrig er langt til beslutningerne og hvor de progressive medarbejdere har stor indflydelse. For den rette kandidat vil stillingen byde på store udfordringer, både fagligt og personligt, men også på store muligheder for at præge den retning afdelingen skal bevæge sig i. Her kan der virkeligt skabes, endog meget store, resultater.

Øvrige oplysninger
For yderligere oplysninger kontakt i fortrolighed partner Jan Abel Larsen på tlf. 2122 4866.
Ansøgning ved at anvende linket ”Opret ansøgning” placeret oven over denne stilling.